Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Yeditepe Konserleri’ne 30 milyon lira verildiği fakat konserleri kimsenin izlemediği iddiası DOĞRU DEĞİLDİR.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdıktan sonra ulusal basın yayın organları eliyle ve sosyal medyada yayılmaya başlayan iddialarda İstanbul Yeditepe Konserleri’ne 30 milyon lira verildiği iddia edildi.
Milletvekili Barış Atay’ın TBMM gündemine taşıdığı ve soru şeklinde ilettiği ifadeler Cumhuriyet Gazetesi tarafından kesin ve net habermiş gibi gösterilerek “30 milyon TL harcanan konserler ilgi görmedi” ifadesi kullanıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Eren Erdem tarafından da Twitter hesabı üzerinden yine ortaya atılan iddia kesin ve doğruymuş gibi ifadelerle paylaşım yapıldığı görüldü. Eren Erdem’de attığı tweette “Hiç izlenmeyen YOUTUBE konserlerine 30 milyon harcayıp…” şeklinde ifadelere yer verdiği görüldü.
İletişim Başkanlığı’nın Cevabı
Pandemi sürecinde devletimiz verdiği desteklerle her sektörün yanında olmuş ve milyonlarca vatandaşımıza şefkat elini uzatmıştır. Salgın stresini biraz olsun unutturmak ve müzik sektörüne destek amacıyla organize ettiğimiz konserlerimize yönelik yalan ve iftiralara cevabımız: pic.twitter.com/CSHZAxfKQn
— Çağatay Özdemir (@cagatayozdemirr) June 11, 2020
Tüm sosyal medya paylaşımı ve iddialara cevaben İletişim Başkan Yardımcısı Dr. Çağatay Özdemir, Twitter hesabından açıklamada bulundu. Dr. Çağatay Özdemir yaptığı açıklamada; “Pandemi sürecinde devletimiz verdiği desteklerle her sektörün yanında olmuş ve milyonlarca vatandaşımıza şefkat elini uzatmıştır. Salgın stresini biraz olsun unutturmak ve müzik sektörüne destek amacıyla organize ettiğimiz konserlerimize yönelik yalan ve iftiralara cevabımız: Devletimizin sektör ayırımı yapmadan tüm kesimleri kucaklayarak başlattığı ekonomik ve sosyal destek kampanyaları ve başarılı süreç yönetimi tüm dünyanın takdirini kazanmıştır.
Her sektördeki emekçi kardeşlerimizin hakkını gözetmek ve korumak devletimizin aslî görevidir. Milletimizin salgın nedeniyle içinde bulunduğu sıkıntılı ortamı bir nebze olsun hafifletmek ve uzun zamandır durgun olan müzik sektörüne destek olmak amacıyla düzenlediği konserleri siyasi malzeme olarak kullanmak samimiyetten uzak bir eylemdir. Her sektöre destek olduğumuz gibi müzik sektörüne de destek olmak ve o sektördeki emekçilerin ailelerini düşünmek bir mecburiyettir. Emekçileri sadece kirli siyasetlerine alet edebildikleri sürece seven sözüm ona emekçi dostu çevreler bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Buradan tekrar ifade etmek isterim ki her sektörün yanında olduğumuz gibi sanat emekçilerimizin de yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer vermiştir.
Bunun yanında İletişim Başkanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda; söz konusu konsere 30 milyon lira verildiği iddiasının yalanla etkinlikleri karalama politikası olduğu, bu iddiaların kesinlikle gerçek dışı olduğu ifade edildi. Konserde; 5 binden fazla sanatçı, müzisyen ve sektör çalışanı olduğu, tüm bu yalan söylemlerle bu insanların emeklerinin yok sayıldığı ifade edildi.